Information från rallysektionen
 


Sektionen för rally, crosskart, folkrace, och regularity.
 


 

     
 
 
 
 
 
 

Publicerad 2019-11-02.


Addinolsprinten, Novemberskölden och RM.


Addinolsprinten den sista deltävlingen i årets RS serien arrangerades i dag på Himmelstalundsfältet av Norrköpings MK.

Totalsegrade gjorde Andreas Pettersson NMK före Joakim Längberg som idag hade Kent Norrman som codriver.

Klasseger blev det för Fredrik Levstad och Kristian Petterson i klassen A - B förare VOC. För Andreas Norström  och Lars Norström blev det en 4.e plats i A- B-förare Grupp E.


Novemberskölden arrangerades av Nässjö MK och ingick i Bilsport Rally Cup och Smålands DM. Onotad tävling på totalt ca 140 km och 32 km SS fördelat på 5 sträckor och med 170 startande.
 

En gammal LMS:are körde föråkare i tävlingen och det var Jan-Erik Birgersson och Annika Engqvist som var kartläsare. En LMS:are startade i tävlingen och det var Adrian Ring och Julia Thulin. Det blev klasseger i B-förare 2 WD och en 20 plats totalt i tävlingen.

RM I rally för historiska bilar.
Vi får gratulera Urban Wahlberg och Benny Nordqvist till en fin 10:e plats i totalt  och det blev även seger i klassen 1000 cc till 1300 cc. för historiska rallybilar.
 


Bild från tävlingssäsongen 2019. Urban och Benny RM segrade i klassen
1000 cc till 1300 cc.
 
 
 
 
 

Publicerad 2019-10-26.

Marknadsnatta. 2019-10-26.


I dag arrangerade för 54 gången Västra Östergötland MK sin anrika tävling Marknadsnatta. Med start och mål I Skänninge. Tävlingen var notad med 5 SS på ca: 33 km som kördes söder om Ödeshög.

SS 2 bemannades av LMS:are under ledning av Lennart Johansson.

Totalsegrade gjorde Christoffer Haglund SMK Nyköping före Stig Andervang. Snabbaste LMS:are var Joakim Längberg och Lotta Strand som placerade sig på en totalt 4:e plats och samma placering i Klassen 4 WD. Victor Liljesson och Patrik Wiström körde in på en 10 plats i Klass B-förare 2 WD i samma klass kom Danne Amberin och Dennis Amberin på en 20:e plats I Klassen VOC blev det en 15:e plats för Fredrik Levstad och Peter Måhagen.

 

Klubbmästerskapet 2019.

 

Marknadsnatta var den sista deltävlingen i årets KM för Rally förare och kartläsare.

Om resultaten är rätt räknade så är Victor Liljesson klubbmästare i Rally. Patrik Wiström

har samlat ihop mest poäng som kartläsare.


Så vi säger ett stort grattis till Victor och Patrik.
 


KM resultaten är uppdaterade se länk i vänstra fliken.
 

 
 
 

Publicerad 2019-10-19.


Längbergsprinten. 2019-10-19.


I dag kördes den näst sista deltävlingen i årets RS serien för rallybilar samt finaltävlingen i Sprint Cupen för Folkracebilar. Samtidigt körde en tävling för Crosskartar i klassen Crosskart Extreme och 650 CC. Tre varv blev det på asfalt för regnet hade gjord det omöjligt att köra på grus.

Snabbaste rallybil runt motorstadion var Andreas Wilke Tjust Mk med en Ford Escort 0,4 sekunder före Tommy Johansson Tjust MK med en Ascona.

För LMS:arna gick det så här.

Det blev en fin andraplats i klassen för Victor Liljesson och Patrik Wiström. En andraplats i klassen blev det för Fredrik Levstad och Joel Hallberg.  I Appendix k körde Joakim Längberg och Vigge Holmberg in på en 7:e plats, på placeringen efter kom Benny Nordqvist och Håkan Linden.


Snabbaste folkrace bil kördes av Victor Nord Ydre MK som körde på bättre tid än snabbaste rallybil.


22 st crosskartar deltog i två klasser, crosskart extreme och 650 kubik. 650 CC klassen vanns av Joakim Eriksson Västerås MK och extreme klassen av Fredrik Larsson MK Speed.


Resultat:
Totallista med Crosskart, rally bilar och Folkrace med samtliga 3 varv.

pdf_fil. 
 

Resultat folkrace med de två bästa varvtiderna.

pdf_fil.

Tävlingsledningen vill tacka alla funktionärer som hjälpte till under tävlingen.

 

 
 

Publicerad 2019-09-28.


Rally Blekinge. 2019-09-27/28.

Det blev en komfortabel seger för värmlänningen Fredrik Åhlin, Skoda, i årets sista deltävling i Rally-SM. På andraplatsen kom Johan Kristoffersson.

Det blev en 8:e plats i klassen för Victor Liljesson och Patrik Wiström. Joakim Längberg och Lotta Strand låg på en 4:e plats klassen när de på SS 5 besökte naturen. Banans längd var ca 40 mil ca 10 mil SS.

 Victor Liljesson och Patrik Wiström på SS 5 Rally Blekinge.
 
 

Publicerad 2019-09-25.


Fint besök i garaget 2019-09-25.

I dag var det fint besök i garaget. När Sven Gunnar Wigh fick återse sin gamla Saab. Sven Gunnar tävlade med bilen under åren 1977 tom 1986 och körde över 50 tävlingar med den oranga Saaben.
 

Från vänster: Sven Gunnar Wigh, Henry Liljesson, Renè Pettersson

och Rune Eriksson.

 
 

Publicerad 2019-09-22.


Gruvrundan 2019-09-21.

 

I går arrangerade Åtvidabergs MK den fjärde deltävling i Bilsport Rally Cup, med två sträckor, den ena nyttjades tre gånger och den andra två. En träcka i närheten av Bersbo och en sträcka söder om Åtvid, Mosshult. Drygt 100 startande.

Totalsegrare blev Johan Svensson SMK Valdemarsvik. Klasseger för Adrian Ring och Julia Thulin i Appendix K. Viktor Liljesson och Patrik Wiström körde in på en 4.e plats i klass B-förare 2 WD Grp H. Andreas Norström och Sofia Johansson tvingades bryta på SS3.
 

Foto Roger Arvidsson.
Adrian Ring och Julia Thulin på SS1.
 
Foto Roger Arvidsson.
Viktor Liljesson och Patrik Wistsröm på SS1.
 
 
 

Publicerad 2019-09-14.

Klappjakten 2019-09-14

I dag var det rally i Kisa med omnejd då Ydre Mk arrangerade Klappjakten som ingick i E-cupen 2019. Onotat rally totalt ca 56 km varav ca. 15,2 km fördelat på 2 SS.
 

Morgan Olsson Vimmerby MK körde allra snabbast. För de två LMS:arna som ställde upp blev det en klasseger för Andreas Norström och Göran Sundeborn i Grupp E och för Urban Wahlberg och Benny Nordqvist blev det en 12:e plats i Apendix K.
 

 
 

Publicerad 2019-09-07.

East Sweden Rally 2019-09-6-7.

 

Det blev en tidig morgon för funktionärerna från klubben när SS 3 skulle bemannas.
Kl 06:00 var sträckan avlyst och funktionärerna på plats. Kl 09:00 startade första tävlingsbilen. Sju bilar fick bryta på sträckan.
En reflektion efter att ha åkt en del av sträckan efter tävlingen. Varför måsta man gena och köra i dikena???
 

Segrade gjorde Patrik Flodin före Joakim Kristoffersson.

Viktor Liljesson och Patrik Wiström körde in på en 8:e plats i klassen, Otrimmat 2 WD (R2), Johan Eklöf och Peter Svensson placerade sig på en 12:e plats i klassen. Trimmat 4 WD (R5).
Tyvärr tvingades Joakim Längberg och Lotta Strand bryta på SS7 med bromsproblem när de låg på en 4:e plats i klassen.

 

 
 

Publicerad 2019-09-01.

Sviestadrullet 2019-08-31.

 

Igår kördes Sviestadrullet på Linköpings Motorstadion. Tävlingen ingick i Mlimits Cup och var deltävling 5. Det var en strålande sensommardag där 140 förare skulle göra upp om vem som skulle vinna. Många besökare njöt av denna dag och fick se en bra fight på banan och när sista bil hade gått i mål stod följande vinnare i respektive klass.

Klass: Senior, Patrik Pettersson Ydre Mk. Junior, Wilmer Westerling Mk Kinda, Dam Ida Andersson Mk Kinda, Veteran Arne Andersson Norrköpings MK.

 

Linköpings Motorsällskap vill tacka alla som gjorde denna tävling möjlig och önskar alla välkomna åter vid nästa arrangemang. Länk till resultatlista 
 

 

 
Publicerad 2019-08-24. Uppdaterad.

 

Stadsfesten i Linköping, Badhotellsrallyt och Falerumsbacken

 

Falerumsbacken.


Åtvidabergs MK arrangerade idag den 4:e deltävlingen i Årets RS-serie samt DM/FM i Östergötland. En Mazda med Wankelmotor tog hem segern i backen. Magnus Johansson med en Mazda RX7 totalsegrade. En LMS:are deltog i tävlingen, Andreas Norström och Sofia Johansson blev det en 4:e plats i klassen A-B-förare Grupp E Elit.


Badhotellsrallyt.


Team Skogsåkarna i Tranås arrangerade en deltävling ingående i E-Cupen. Totalt ca: 80 km med 4 sträckor på ca 2 mil. Adrian Ring, idag med Julia Thulin som bisittare blev det en klasseger i Appendix K A-B-C-förare. Tiden räckte till en 4:e plats totalt. Danne Amberin och Dennis Amberin fick bryta på första sträckan efter en avåkning.

 

Stadsfesten i Linköping. 

 

I går på stadsfesten i Linköping så hade Bilsportförbundet utställning med
information om rally och visade även upp rallybilar. Victor Liljesson visade upp sin Ford Fiesta.
 
 

Publicerad 2019-08-
17

Finspångsrundan och Kolsvarundan 2019-08-17.


LMS:are vann Finspångsrundan.
 

Vi får gratulera Adrian Ring och Cindy Brüggeman till segern i Finspångsrundan som kördes i dag. Urban Wahlberg och Benny Nordqvist placerade sig på en 4:e plats klassen STD-GTS 1962-1965 0-1300 cc cyl.volym.


Tävlingen ingick i Klassiska RallyCupen, Historiska Rallycupen, RM, Historiska Rallybilar, Suzuki 1300 RallyCup.
Tävlingen körs utan noter, med 4 specialsträckor på cirka 31km. På SS2 så hade LMS ansvaret under ledning av sträckchefen Törsten Öberg.

 

I dag körde också Kolsvarundan den 4:e deltävlingen i årets Rally SM.

Segrade gjorde Patrik Flodin Ilsbo MK före Martin Berglund SMK Gävle. Bra gick det för östgöten Albin Nord Ydre MK som segrade i klassen Otrimmat 2 WD (R2) i samma klass blev det en 10:e placering för Victor Liljesson med Madelene Buskas som kartläsare.

 
 

Publicerad 2019-08-10.


Rally Killingen 2019-08-10.

Vi får gratulera Britt-Marie och Öved Clasén till seger i regularity i dagens tävling.
Tävlingen var en deltävling i 2019 års RM i Regularity.

 
 
Publicerad 2019-08-03.

Kullingstrofén 2019-08-03.


Idag kördes Kullingstrofén med närmare 200 deltagare. Start och målplats var vid Folkets Park i Herrljunga. Totallängd ca 145 km varav 51 km var fördelat på fyra olika sträckor.


Mattias Monelius SMK Örebro vann tävlingen före Joakim Grahn Simrishamns MK.


På en fin 11:e plats totalt (5:a i klassen A 4wd) placerade sig Joakim Längberg och Patrik Wiström.
För Emil Wretenmark LMS duktiga kartläsare som åker med Jimmy Ekström VÖMK blev det en 14:e plats i A-förare 2WD.

 
 

Publicerad 2019-07-13. Uppdaterad. 2019-07-14


Midnattssolsrallyt.


Det blev inte Arne och Dennis Rådström som vann årets tävling. De blev på kvällen uteslutna. Bilen hade vissa otillåtna komponenter monterade. Så det blev Patrik Dybeck som vann tävlingen och två kom Harry Joki.


Två LMS:are deltog i tävlingen. I klassen (1.1.1962 - 31.12.1969) från 1001 cm3 till 1300 cm3 blev det en fin andra plats för Urban Wahlberg och Benny Nordqvist. Vårt duktiga par Öved Clasén och Britt-Marie Clasén som tävlar i regularity blev det en 6:e plats. Bäst i regularity var norrmannen Anders Gröttum och Jörn Gröttum.


I fredags så hade LMS rallysektion hand om SS 12 som gick norr om Askersund.

 
Foto: Roger Arvidsson.
Öved Clasén och Britt-Marie Clasén på SS12.
 
Foto Roger Arvidsson.
Urban Wahlberg och Benny Nordqvist på SS 2.
 
 


Publicerad 2019-06-06.


Ramudden-Sprinten


NMK arrangerade i dag Ramudden Sprinten på Himmelstalundsfältet. Totalsegrade gjorde Martin Berglund SMK Gävle. Een LMS:are deltog i tävlingen och det var Andreas Norström och Sofia Johansson som körde in på en 4:e plats i A-B-förare grupp E Elite.

 

 
 

Publicerad 2019-06-01.

South Swedish Rally 2019-05-31-06-01.
 

Då var den andra deltävlingen årets Rally SM avkjlarad.

Tävlingen ingick 11 sträckor på grus och den totala SS-längden var på ca: 12 mil. Rallyts totala längd var ca: 38 mil.
En central serviceplats vid rally HQ i Älmhult. Tävlingen var indelad i tre etapper, en på fredagen och två på lördagen.


Totalsegrade gjorde Patrik Flodin Ilsbo MK med en Skoda och på en andra plats kom Martin Berglund SMK Gävle. Snabbaste 2WD bil var Robin Sandberg Ryds MK. För LMS:arna s gick det så här Victor Liljesson och Patrik Wiström blev det en 15:e plats i den otrimmade klassen 2WD(R2). För Adrian Ring och Fanny Jacobsson blev det till att bryta tävlingen efter en avåkning på SS 11.

 
 
 


Publicerad 2019-05-26 Uppdaterat.

Emiltrofén 2019-05-25
 

Vimmerby MS arrangerade i dag Emiltrofén som ingick i Bilsport Rally Cup.
Banan var ca: 10 mil varav 4 SS fördelade på 36.7 km. Tävlingen var onotad.

Totalsegrade gjorde Viktor Karlsson och Thomas Gustavsson Vimmerby MS.
Det blev seger i 4WD klassen för Joakim Längberg och Mats Carlsson och en andra plats totalt. Fredrik Levstad och Mikael Johansson körde in på en 5:e plats i Klass 2. Arian Ring och Julia Thulin  tvingades bryta på  ss3.
 

 
 

Publicerad 2019-05-18.

Kungsängssprinten 2019-05-18
 

Det blev en Mazda med wankelmotor som totalsegrade när Östgöta Bilsportförening körde sin Kungsängssprint idag.  Mazdan kördes av Magnus Johansson och kartläsare var Madeleine Johansson Tjust MK.

Det blev ett LMS ekipage, Jörgen Johansson och Crister Mohlin som tog andra platsen totalt och även klasseger i A-förare 2WD.

 
 

Publicerad 2019-05-11.

Götenerundan 2019-05-11.
 

Idag arrangerades Götene MK Götenerundan, ingående i Svenska Rally Cupen och Mega Rally Cup. Med över 200 startande. Fyra sträckor och lika många mil.

Totalsegrade gjorde Christoffer Haglund SMK Nyköping med en Ford Fiesta R5. En bil från LMS deltog i tävlingen och det var Joakim Längberg och Patrik Wiström de placerade sig på fin en 6:e plats i 4 wd klassen och en 11:e plats totalt.

 
 

Publicerad 2019-05-0
8.
 

Östergötlands Bilsportförbunds styrelse inbjuder till träff på Viktors Depå

Linköpings Motorstadion. Den 23 maj kl.18.00.


ÖBF bjuder på t.ex. PYTT I PANNA med ägg och rödbetor.


Punkter vi behandlar:
 

1. Säkerhet förare funktionärer.

2. LOTS

3. Uppdatering regler sportgrenar.

4. ÖBF utbildning.

5. Fritt forum

 

Är du intresserad så anmäl dig till.

Torsten Öberg på mail:  torsten(snabela)boremail.com

 

 
 
 
Publicerad 2019-05-05.

Zabra Rallyt 2019-05-04
 

Lars Engström var snabbast när Nybro AC under lördagen arrangerade Zabra Rallyt, en tävling som bjöd på fyra sträckor i helt varierande väderlek allt från snö och regn till solsken och ett stort startfält om 190 bilar. Två LMS:are deltog i tävlingen, bäst gick det för Adrian Ring och kartläsaren Julia Thulin, de tog en klasseger i B-förare 2WD och en 4:e plats totalt. Bland gammelbilarna körde Urban Wahlberg och Benny Nordqvist in på en 4.e plats i klassen.

 
 
Foto: Roger Arvidsson.
Det blev ännu en klasseger för Adrian Ring som denna gång hade Julia Thulin
som kartläsare.
 
Foto: Roger Arvidsson.
En 4:e plats i klassen blev det för Urban Wahlberg och Benny Nordqvist med den fina Ford Anglian.
 
 

Publicerad 2019-05-01.

Sviestadträffen 2019-05-01 (uppdaterad)
 

I dag på morgon regnade det men efter klockan 09:00 började regnet avta och sedan blev det bättre väder och solen tittade fram flera gånger under dagen.

Det blev hela 88:a startande rally bilar som kom till start. De flesta crosskartar hade lämnat återbud så Mikael Stark fick bli föråkare i stället. Så det blev ingen tävling för crosskartarna.


Allra snabbast och segrare i årets tävling blev Fredrik Gran och Christer Carlsson KAK med en Ford Escort WRC. På en andra plats kom Joakim Längberg och Oskar Strandberg. På tredjeplat kom Johan Eklöf och Pontus Eklöf. Snabbaste 2 WD bil var Magnus Karlsson NMK med en Saab 9-3.
Viktor Liljesson/ Patrik Wiström körde in på en 3:e plats i B-förarklassen 2WD.

För LMS:aren Ranko Kondic /Joakim Holmlund blev det en 9:e plats i C-förare 2WD. Fredrik Levstad/Maricar Moreno körde in på en 5:e plats i VOC Elitklassen. Andreas Norström/Sofia Johansson placerade sig på en 8:e plats i klassen A-B-förare Elit.
I Appendix K blev det en 6:e plats för Urban Wahlberg/Benny Nordquist. En LMS:are tvingades bryta tävlingen, det var Fredrik Bergman/Sofia Johnsson.

Resultatlista
 

TÄVLINGSLEDNINGEN VILL TACKA ALL FUNKTIONÄRER SOM
HJÄLPTE TILL.

 


Bild från prisutdelningen Tävlingsledaren Torsten Öberg försöker hålla ordning på pappren.
Från höger, högst upp på prispallen årets segrare Fredrik Grahn KAK med kartläsaren Christer Carlsson. Oskar Strandberg och Joakim Längberg LMS som kom på andra plats.
 
 Foto: Roger Arvidsson:
I väntan på start står Peter Appelskog med sin Toyota Corrolla.
 
 
Foto: Roger Arvidsson.
Så har kör en segrare
Fredrik Grahn KAK med kartläsaren Christer Carlsson.
 
Foto: Roger Arvidsson.
5,6 sekunder efter Segraren var Joakim Längberg och Oskar Strandberg
 
Foto: Roger Arvidsson.
En tredjeplats blev det för förra årets segrare Johan Eklöf och Pontus Eklöf
 
Foto: Roger Arvidsson.
Visst går det att köra rally med Saab 93. Här susar snabbaste tvåhjulsdrivan bilen fram med Magnus Karlsson, Norrköpings MK vid ratten och Mikael Karlsson som kartläsare.
 
Foto: Roger Arvidsson.
En Mazda med Magnus Johansson Tjust MK och Maddelene Johansson var snabbast
land B-förarna 2WD.
 
Foto: Roger Arvidsson.
Det blev en 6:e plast i Appendix-K klassen för Urban Wahlberg och Benny Nordqvist.
 
Foto: Roger Arvidsson.
Fredrik Bergman och Sofia Johnsson LMS. Paret fick efter en avåkning bryta
tävlingen.
 
Foto: Roger Arvidsson.
Det blev en 5:e plats för Fredrik Levstad och Maricar Moreno i VOC elitklassen.
 
Foto: Roger Arvidsson.
Viktor Liljesson fick under något varv instruktioner av en rutinerad ralllyräv
nämligen René Petterson.
 
Foto: Roger Arvidsson.
Då var det dags att visa upp den fina Saab V4:an för publiken som Jan Erik Birgersson har gjort i ordning. Dagen till ära fick Kjell Lindströn vara kartläsare, när de körde föråkare.
 
 


Rally Gotland 2019-04-26/27.

Med en sträcka på fredagskvällen och med 4 sträckor i dag, varav två på Tofta skjutfält avlutades Rally Gotland. Kenny Stavbom MK Speed vann tävlingen 1 tiondelssekund för Anton Eriksson  och på 3:e plats kom Jari Saarinen.
Vi får gratulera Adrian Ring/Valkyria Edlund till klasseger i B-förarklassen 2wd. På en 8:e plats i sammaklass kom Jonny Hederstedt med LMS:aren Andreas Norström som kartläsare.
 
 
 
Publicerad 2019-04-20.

Energikontrollsprinten. (Uppdaterat)
 

Energikontrollsprinten som arrangerades av NMK vanns av Christoffer Haglund med en Fiesta R5. Viktor Liljesson/Ulf Wiström körde in på en 5:e plats i B-förarklassen 2WD. Fredrik Bergman och Sofia Johnson fick inte köra det 3:e varvet och blev därmed oplacerade.

Det var problem med tidtagningen och när Viktor passerade mållinjen så fanns ingen tid registrerad i tidtagningssystemet på det tredje varvet. Efter kontroll och många diskussionen fick Viktor och Ulf köra om och fick ny tid vilket gör att den officiella resultatlistan är ändrad och Viktor och Ulf vann klassen.

 

 
 

Publicerad 2019-04-14.

Skänningeknixen
.


Nu är första tävlingen i årets RS serie avklarad när Västra Östergötland MK idag arrangerade Skänningenknixen.

Det blev en B-förare som knep totalsegern när Magnus Johansson med en Mazda knep segern före Pontus Westman Film MK.

På en fin 5:e plats totalt kom bästa LMS:are Jörgen Johansson med Crister Mohlin som medhjälpare, det blev även en 4: plats i A förarklassen 2 WD.

För Victor Liljesson och Johan Wiström körde in på en 4: plats i B-förarklassen 2WD.

Fredrik Bergman/Sofia Johnson fick problem med bromsarna på SS3 och Andreas Norström/Viktor Larsson fick tekniska problem med bilen på SS 1 och de fick bryta tävlingen.

 
 


Publicerad 2019-04-13.

Resultat
Anderslövsrallyt, Bilsport Rally Cup.

Det blev en mycket fin placering för Adrian Ring och Jan Ring i Anderslövsrallyt som Trelleborgs MK arrangerade i dag.

Klasseger i B-förarklassen samt en fin 4:e plats totalt. Banans längd var ca 98 km varav ca 20 km utgör specialsträckor. Totalsegrare blev Håkan Tagesson Nybro MK.

 
 

Publicerad 2019-04-06.

Resultat Asfaltsprinten.

Det var Viktor Nord Ydre MK som körde snabbast på asfalten på motorstadion  idag.

Resultat se länk nedan.

Länk
 
 

Publicerad 2019-04-06.


Simrishamnsmixen


I dag var det barmarkspremiär när Simrishamns MK arrangerade sin populära tävling Simrishamnsmixen.

Tävlingen ingick i DM för Södra & Smålands BF DM, Sydsvenska Rallycupen (SSRC). Banans längd var 154 km varav ca: 40 km SS var fördelat på 6 sträckor.

I klassen B -förare R3, R2 - Trimmat 2WD blev det en fin andraplats för Adrian Ring och Fanny Jacobson. Otur hade Björn Nalle Johansson som tvingade bryta pga. problem med växellådan.
 

LMS duktiga kartläsare Emil Wretemark lotsade Jimmy Ekström VÖMK till en 21plats i A-förarklassen 2WD.

 

 

 

 
 


Publicerad 2019-03-18.
 

Information från Rallysektionen.

 

Nu är det äntligen våren på gång och med den alla tävlingar.
Vi i LMS Rallysektions styrelse tänkte passa på att informera om vad som är på gång.

Ni är varmt välkomna och hör gärna av er om det är något ni funderar över. Vi kommer även köra träningar, men exakt vilka torsdagar är inte bestämt ännu, utan det publicerar vi så snabbt vi vet. 

Onsdag 20/3

Sektionsmöte i klubbuset kl 18:00


Söndag 24/3

Arbetsdag på folkracebanan kl 09:00


Onsdag 27/3

Årsmöte LMS i kanslihuset kl 19:00


Fredag 5/4

Byggnad av bana inför Asfaltssprinten kl 16:00

Lördag 6/4

Asfaltssprinten, första deltävlingen i FR sprintcupen 2019


Inför arbetsdagar, bygg-.och tävlingsdagar, hör gärna av er att ni kommer, det är inget krav, men underlättar planeringen, går bra att skicka ett
mail till rally@lms.se.


Mvh


LMS Rallysektions styrelse

 
 


Publicerad 2019-02-24.
 

Regler för Rallysektionens klubbmästerskapet 2019.

I fliken tillvänster Klubbmästerskapet finns reglerna hur KM:et körs.

 
 


Publicerad 2019-01-26.
 

Rally SM första deltävlingen, Bergslagsrallyt 2019-01-26.
 

Då var första SM-tävlingen i rally avslutad. Bergslagrally med startplats i Folket hus Ludvika. 30 mil totalt och med 8 specialsträckor på nästan 14 mil.

Den klassiska Björnjägarn kördes som SS 2 var på nästan 4 mil. (När webbnissen åkte så var sträckan över 10 mil och tiden det tog var ca: 1 timme och 5 minuter. Var det inte bättre förr ???)


I klassen Trimmat 2WD (R3) så blev det en 24:e plats för Adrian Ring och Fanny Jacobsson. I samma klass placerade sig Emil Wretenmark på en 16:e plats då som codriver åt Jimmy Ekström som kör för VÖMK.

I klassen otrimmat 2WD (R2) blev det en 15:e placering för Victor Lijesson och Patrik Wiström.

Totalsegrade gjorde Johan Kristoffersson med 10 sekunder före Patrik Flodin.

 
 
 


Publicerad 2019-01-16.
 

Rallysektionens årsmöte 2019-01-15.

Då var årsmötet avklarat. Över 20 personer var närvarande och valberedningen bestående av Henry Liljesson och Berndt Carlsson hade gjort ett gott arbete och fått fram flera nya styrelsemedlemmar.


Torsten Öberg ledde mötet och Torsten fick även förtroendet att fortsätta som ordförande ett år till. Till Vice ordförande valdes Lennart Johansson. Fredrik Andersson omvaldes som sekreterare.
Lennart Peterson, Joakim Längberg, Tomas Karlsson, Tina Holgersson och Robin Tenselius sitter kvar i styrelsen ett år till. Nyinvalda i styrelsen är Per Berntsson och Andreas Norström. Efter 15 år som styrelseledamot lämnar Anders Wing styrelsen.

Under årsmötet diskuterades hur reglerna för klubbmästerskapet skulleutformats.

Årsmötet beslutade att sektionsstyrelsen skulle diskutera detta och utforma reglerna på ett senare öppet arbetsmöte.

Efter årsmötet avslutande avnjöts en god smörgåstårta.

 

Foto: Berndt Carlsson.
Torsten Öberg ordförande i rallysektionen även 2019 avtackar Anders Wing med en mycket fin blombukett.
 
 

Publicerad 2018-11-10.
 

Rallysektionens Höstfest 2018-11-10


Vi får tacka Henry och Berndt och alla som hjälpte till att anordna en mycket uppskattad höstfest för alla som deltagit som funktionärer under årets tävlingar i rallysektionen. Ca 60 personer hade en trevlig kväll i LMS klubblokal.

Samtidigt uppvaktades klubbmästarna
i sektionen. Klubbmästare i rally blev Joakim Längberg. Klubbmästare som kartläsare blev Christina Holgersson. Klubbmästare i crosskart Jimmy Farsbo och klubbmästare i folkrace blev Niklas Karlsson. Vi får gratulera pristagarna.

 

 
Det var trångt i klubblokalen denna kväll.
 

Det bjöds på fläskfile, potatisgratäng, rödvinssås och kaffe efterrätt.
Bild från kön till maten.
 

Klubbmästare som kartläsare blev Christina Holgersson som här uppvaktas av Rallysektionens ordförande Torsten Öberg.
 

Klubbmästaren i rally Joakim Längberg uppvaktas av Torsten Öberg.
 

Klubbmästaren i folkrace Niklas Karlsson gratuleras av Torsten Öberg.
 
 
 
 
 
 
Vill du läsa gamla nyheter                      LÄNK
         

Copyright © LMS 2019