Information från rallysektionen
 

Arbetsmöte i rallysektionen tisdagen den 26:e  juni 18:00 i klubbhuset.


Sektionen för rally, crosskart och folkrace.


Träning för rally, crosskart och folkracebilar torsdagen den 5:e juli

Tid: 15:00 - 18:00. Anmälan sker nere i huset vid starten på folkracebanan.


Se även uppdaterad länk TRÄNING med telefon nr. till vänster.

 
Arbetsdagar på motorstadion 6 -9 juli. 

 

 


Publicerad 2018-06-25.

Fyra startande från LMS i årets Midnattssolsrally.

I år är det tredje året som det moderna Midnattssolsrallyt har start och målplats i Vimmerby.
Midnattssolsrallyt arrangerades första gången 1950 av Kungliga Automobil Klubben. Det sista året som det ursprungliga tävlingen kördes var 1964, då gick den näst sista sträckan utanför Ulrika. Sedan 2006 arrangeras tävlingen igen.

Tävlingen körs under tre dagar med start onsdagen de 27:e juni.
Andra dagen kör de tävlande norr ut från Vimmerby. Sträcka SS 3 är starten efter Söderö slott och sedan kör bilarna 12,15 km förbi Norrö, Fallvik, Härsjö och Hålebo till målet efter Stålängen.
Första bil på sträckan startar Torsdagen den 28/6 kl 10:21. Efter det är det transportsträcka till SS4.
Det är Boda skog (Gissebo i programmet) där starten är efter trevägskorset norr om Bekarp sedan kör dom 7,52 km till målet i Boda. Första bil startar på sträckan kl. 10:54. Sedan kör bilarna genom Opphem och via 34:an till Kisa för service och matuppehåll.

Efter matuppehållet körs SS 6 med mål vid Tidersrums kyrka och den bemannas av LMS:are.

I tävlingen startar först regularity klassen som i anmälningslistan är 38 bilar. I regularity tävlas det med att på varje sträcka hålla en medelhastighet på exakt 50 km/tim. På varje sträcka finns ett antal kontroller som kontrollerar att bilarna  har framförts med exakt 50 km i medelhastighet. Tidskontrollerna görs via GPS tidtagning.

En LMS:are deltar i regularity klassen och det är Öved och Britt-Marie Clasén som har startnummer 206. Paret Clasén tillhör favoriterna i klassen och om allt går bra så bör de vara bästa svenska ekipage, sedan är det så att norrmännen är storfavoriter vi får hoppas på en pallplats.

Sedan kommer då dom riktiga rally bilarna som skall köra så fort som möjligt på varje specialsträcka.

Bilarna i tävlingen måste vara tillverkade före 1990. Många av de gamla bilarna är i finare skicka idag än när de stod i bilfirmorna på 50 och 56 talet.

Följande LMS:are delar i tävlingen. Med startnummer 16 Urban Wahlberg och Benny Nordqvist med Ford Anglian. Med startnummer 101 Adrian Ring och Per Åke Ring med en Volvo 142 och Joakim Längberg och Göran Ljungberg med en Ford med nummer 403.

Vi får önska förarna lycka till.

Om du ska köpa program till Midnattssolsrallyt i år, säljer vi, LMS, på följande platser i Linköping:

Scandic Väst (Ryd), Mårdtorpsgatan 4.
Appelskogs Bil, Attorpsgatan 1

 

 
 

Publicerad 2018-06-16.

Gästabudstrofén 018-06-16

SMK Nyköping arrangerade idag Gästabudstrofén en
deltävling i Svenska Rally Cupen. Banans längd var ca 145km, varav 40 km SS fördelat på 5 olika SS.

Totalsegrare blev Stig Andervang Almunge MK före Jari Saarinen MSK Kvarnvingarna. Snabbaste 2wd bil var Daniel Wall från MSK Kvarnvingarna.


Det var också många LMS:are som hjälpte till som funktionärer under tävlingen.

En LMS:are deltog i tävlingen det var Danne Amberin med kartläsaren Dennis Amberin de placerade sig på 23 plats i klassen B-förra 2 wd.

 

 

Publicerad 2018-06-10.

Mölndals Trippen 2018-06-09

Mölndals BK arragerade i går en tävling i Svenska Regularityserien med start och mål i Alingsås. För Öved Clasén och Britt-Marie blev det en bra genomkörare inför årets höjdpunkt Midnattsolsrallyt som körs om två veckor. De placerade sig på en fin 4:e plats.
Vann tävlingen gjorde Terje Nilssen och Tore Fredrikssen KNA Halden.

 
 

 
Publicerad 2018-06-06.

Ramudden-sprinten 2018-06-06.
 

NMK arrangerade i dag Ramudden-sprinten på Himmelstalundsfältet i Norrköping.
Tävlingen kördes på grus där en sträcka kördes 3 gånger varav de 2 bästa tiderna  räknades.

Totalsegrade gjorde Martin Berglund SMK Gävle med en Skoda Fabia. Daniel Wall körde snabbast bland de 2 WD bilarna. Två LMS:are deltog i tävlingen bäst gick det för Adrian Ring och Hanna Sääf som körde in på en 3.e plats i 4:WD klassen i samma klass kom Joakim Längberg och Göran Ljungberg på en 4:e plats.

 
 
 
Publicerad 2018-05-28.

Hammarslaget 2018-05-26.


Norrahammars MK arrangerade i lördags en deltävling i E-Cupen, med 4 SS och ca 60 talet deltagare. Adrian Ring och Jan Ring deltog i tävlingen med en Ascona och det blev en 4:e plats i klassen och även en 4:e plats totalt.
 
 
 


Publicerad 2018-05-26.

Soknasprinten 2018-05-26.


Idag arrangerade Åtvidabergs MK den 3:e deltävling i RS serien i Östergötland, en rallysprint på asfalt med en sträcka som kördes 3 gånger. Endast 33 bilar hade anmält sig.

Totalsegrade gjorde Tommy Johansson Tjust MK med en Ascona B. Endast en LMS:are deltog i tävlingen och det var Jörgen Johansson och Christer Molin med BMW Compact och de placerade sig på en 3:e plats totalt och en 2:a plats i klassen.
 

 
 


Publicerad 2018-05-19.

LMS:arna körde bra i Klappjakten 2018-05-19.


I dag kördes Klappjakten en deltävling i DM/FM för Östergötland. Rallyt var onotat med 30 km SS fördelat på 4 sträckor. Start och målplatsen var idrottsplatsen i Horn.


Joakim Längberg och Göran Ljungberg körde allra snabbast och tog totalsegern före den snabbaste 2 wd bilen Håkan Tagesson Nybro AC. Det blev klasseger för Peter Holgersson och Cristina Holgersson i klassen A, B-förare Grp F, I klassen B-förare 2 WD blev det en 4:e plats för Danne Amberin och Magnus Karlsson. I Appendix K så blev det en 6:e plats för Adrian Ring och Per-Åke Ring, hade tiden på SS4 varit bättre (orsak okänd) så hade det blivit en pallplats. I samma klass fick Urban Wahlberg och Benny Nordqvist bryta tävlingen.

 

Foto: Roger Arvidsson
Joakim Längberg och Göran Ljungberg körde allra snabbast och tog totalsegern.
 

Foto: Roger Arvidsson
Det blev klasseger för Peter Holgersson och Cristina Holgersson.
 

Foto: Roger Arvidsson
För Danne Amberin och Magnus Karlsson blev det en 4:e plats i klassen.
 

Foto: Roger Arvidsson.
Adrian Ring och Per-Åke Ring körde in på en 6:e plats i klassen Appendix K
 

Foto: Roger Arvidsson.
Urban Wahlberg och Benny Nordqvist fick tyvärr bryta tävlingen pågrund
av motorproblem.
 
 

Publicerat 2018-05-10

Tingsryds rallysprint 2018-05-10.

Ryds MK arrangerade i dag en deltävling i Asfaltscupen,  en SS som körde 3 gånger. Jörgen Johansson och Crister Mohlin från LMS körde in på en 10 plats i klassen A-förare Gr-H med BMW:n.
 
 

Publicerat 2018-05-05

Nässjörundan 2018-05-05.

Grattis Arian Ring och Jan Ring som tog en övertygande klasseger i Nässjörundan C-förare grupp H och placerade sig på en 4:e plats totalt av ca 60 startande bilar.
 
 
 
 

Publicerat 2018-05-02.

Sviestadträffen 2018-05-01

Många åskådare ca: 1500 personer kom till Motorstadion denna 1:maj. För att bevittnad ett rekordstort startfält med 109 startande rallybilar och 7 st crosskartar.

Mikael Stark Tjust MK var överlägsen segrare i crosskarttävlingen 12 sekunder före LMS:aren Jimmy Farsbo.

Det var 2 Lms:are som slogs om segern bland rallybilarna men Johan Eklöf drog det kortaste strået och var 0,9 sekunder före Joakim Längberg.

I Apendix K kom Urban Wahlberg och Eva-Lotta Wahlberg på en 8:e plats med den fina Ford Anglian. Mikael Larsson kom på en 8:e plats i klassen C-förare 2-wd.

I klassen A, B-förare VOC kom Peter Holgersson och Göran Ljungberg på en 7:e plats. Erik Vonk och Lars Anderberg-Vonk tvingades bryta, det blev fel på bilen.

TÄVLINGLEDNING TACKAR ALLA FUNKTIONÄR SOM GJORDE DET MÖJLIG ATT ARRANGERA TÄVLINGEN.

 
RESULTATLISTA SVIESTADTRÄFFEN 2018
 
 
Foto Roger Arvidsson.

Segrade i årets Sviestadträff gjorde Johan Eklöf.
 
Foto Roger Arvidsson.

Endast 9 hundradelar efter kom Joakim Längberg.
 
Foto Roger Arvidsson.

I Apendix K kom Urban Wahlberg och Eva-Lotta Wahlberg på en 8:e plats med den fina Ford Anglian

 
 
 

Publicerat 2018-04-29

Anderslövsrallyt 2018-04-28.

Grattis Arian Ring och Jan Ring som tog en övertygande klasseger i Anderslövsrallyt och placerade sig på en 6:e plats totalt av ca 90 startande bilar.
 
 
 

Publicerat 2018-04-22

Skänningeknixen 2018-04-22.

Då var den första deltävlingen i årets RS-serie körd. Totalsegrade gjorde Rolf Grybb med en Opel Ascona. Endast 2 LMS:are deltog i tävlingen. Jörgen Johansson och Crister Mohlin med en BMW tyvärr så fick de bryta tävlingen på SS 2 av okänd anledning.
 Erik Vonk och Lars Andersberg-Vonk  placerade sig på en 8:e plats i klassen A-B-förare: Grupp E (Elit) placeringen hade blivit mycket bättre om det inte hade strulat för dom på SS 2.
 
 
 

Publicerat 2018-04-11

Har Du möjlighet att fixa en annons i ESR program.

Här kommer annonsbladet till ESR 2018 som vi pratade om på förra klubbmötet där org kommitèn bad alla om lite hjälp med att sälja en reklamplats till något av dom olika förslagen i säljbladet.

Om alla som får detta mejl kan bidra med det billigaste alternativet som är företagslogga för 2000:- innebär det 70.000:- in till ESR vilket vore kanon för  ESRs resultat som alla skulle gilla. Vore ju även kanon om någon kunde hjälpa till att dra in någon av dom större förslagen. Kan Du hjälpa till med detta kontakta då Stefan Taleman Tel 070-5322012
,

 
 
 
 
 

 

Publicerat 2018-04-09

Winter Shakedown. 2018-04-08

Vi, Linköpings MS Rally, skulle vilja tacka alla ni som kom och tränade idag på Linköpings Motorstadion Sviestad. Vi tyckte det blev en väldigt trevlig tillställning och vi hoppas att ni kände det så med. Att sedan vädret blev så underbart, var ju nästan mer än man kunnat önska efter en vår som denna.

Samtidigt vill vi passa på att tacka alla som hjälpte till för att träningen skulle kunna genomföras. Det var även kul att se att det kom ut lite fler som tittade och pratade.

Nedan lite bilder från dagen.
 
Foto: Fredrik Andersson.
 
Foto: Fredrik Andersson.
 
Foto: Fredrik Andersson.
 
Foto: Fredrik Andersson.
 
Foto: Fredrik Andersson.
 
Foto: Fredrik Andersson.
 
 
 

Publicerat 2018-04-07

Hej alla sektionsmedlemmar.

 

Vintern har passerat och även om den kändes lång ibland så tyckte jag iaf att tiden gått oerhört fort. Våra medlemmar ur rallysektionen har tävlat på lite olika håll i landet, vilket ni kan se mer om på vår hemsida och facebook. Nu börjar, äntligen, vårsäsongen närma sig med stormsteg. Vi har mycket planerat den närmaste tiden. Imorgon, 8:e april, kör vi en Winter Shakedown, träning på asfalt för rally, folkrace och crosskart. Vi har fått en bra ökning från förra årets shakedown, så det känns som om vi är på god väg. Om ni inte har något annat inplanerat, komma gärna ut en sväng och prata, träningen är mellan 9 och 15 på Linköping Motorstadion. 

 

Nästa helg, 14-15 april, kommer vi börja rusta upp folkracebanan inför årets säsong, målet är att den ska kunna bli åter godkänd för tävlande, så den f n enbart kan användas till träning. Vi har sagt att vi kommer vara på plats från 9 till 17, båda dagarna, men man kan komma när som helst och stanna hur kort, eller långt, man känner för. Vi ska rusta upp posteringar, försöka hitta ett problem med dränering och mycket mer, men man måste absolut inte jobba för att komma ut, alla är välkomna ut till Sviestad på en kopp kaffe. 

 

Efter det är det inte långt till 1:a maj, då kör vi traditionsenligt Sviestadträffen, precis som förra året är rallybilar och crosskart (extreme och 650CC) inbjudna. Första start är klockan 11.00 och sedan kör vi tre omgångar. Vi hoppas att våren hinner komma och torka upp gruspartierna innan denna tävling, för just nu är det fortfarande ganska mjukt. 

 

Varmt välkomna till oss och hör gärna av er om det är något som ni funderar på, rally@lms.se  

 

Med vänliga hälsningar

Fredrik Andersson

Sekreterare 

LMS Rallysektion

 

 
 


Publicerat 2018-03-31

Energikontroll-sprinten


I dag påskafton arrangerades den första tävlingen för året i Östergötland. Endast 59 bilar kom till start. När Norrköpings MK körde den klassiska sprinten ute på Himmelstalundsfältet.
 

Snabbast i samtliga åk runt banan, som denna gång blev tre åk var Jacob Jansson Mitsubishi. Efter en mycket fin körning placerade sig Adrian Ring och Per-Åke Ring på en 3:e plats totalt i tävlingen med en Ford Escort.
 

 
 


LMS Winter Shakedown 2018 söndagen den 8:e april.


Träning på en 2,3 km specialsträcka på asfalt utan tidtagning

Träningen startar 09:00 och pågår fram till 15:00. Fri körning, start kommer att kontrolleras med flaggvakt vid behov.

Träningen är öppen för samtliga klasser inom folkrace, rally samt crosskart. För träning krävs att fordon uppfyller gällande tekniska reglementen samt att förare/co-driver innehar giltig licens.


300 sek per bil/kart inkl en förare

150 sek per extra förare vid delning av bil

200 sek per Prov På-licens


För medlemmar i LMS som innehar träningskort är denna träning gratis.

Träningsavgiften betalas på plats med swish eller kontanter.

Anmälan sker via ett email till mailto:rally@lms.se, uppge namn och bilsportgren.

Information finns på www.lms.se, välj sedan rallysektionen, samt på facebook ”Linköpings MS Rally”.


För frågor skicka ett meddelande på facebook eller ett e-mail till rally@lms.se.

 
 


Publicerat 2018-03-10.

LBC-Ruschen 2018-03-10.


Lima Motorsällskap arrangerade i dag LBC-Ruschen. Total längd ca 166 km varav ca  5 SS på ca: 90 km, start och målplats i Transtrand ca. 1,5 mil norr om Lima. Antalet startande var ca. 220 stycken. Det var 4 st bilar anmälda från LMS som hade åkt de ca 40 milen för att deltaga i tävlingen.


Totalsegrare blev Fredrik Grahn KAK Motorsport. Snabbaste LMS:are var Peter Holgersson och Tina Holgersson i klassen VOC Mekonomen Rally / Grupp F Rwd med en Volvo 244. Placeringen blev en 10:e plats i klassen av 38 startande.

Adrian Ring och Fanny Jacobson körde in på en fin 2:a plats i klassen C-förare Supercupen (Rwd) med en  Opel Ascona B. För Victor Liljesson och Patrik Wiström i Ford Fiestan blev det stopp på SS2 efter en avåkning och Joakim Wiberg och Christian Rosén rasade motorn efter SS 3.

 
 

Publicerat 2018-03-01.


ÖBF årsmöte. 2018-02-26.
   

På Östergötlands Bilsportförbunds årsmöte delades pris för DM ut.

På bilden. Joakim Längberg/Dennis Noren segrade i 2017 år klass för 4WD Trimmat/Otrimmat.

I 2WD Otrimmat kom Victor Liljesson/Patrik Wiström 3:a.

I ungdomsrally Segrade Adrian Ring

 

   
Anders Wing och Henry Liljesson fick också mottaga ÖBF:s ledarstipendium för många år av stort arbete för Rallysporten.
 
 

Publicerat 2018-02-28.

Skogsrundan 2018-02-24
.


Ludvika Ms arrangerade i lördags Skogsrundan där Joakim Wiberg och Cristian Rosén deltog. Det var en SS på ca: 3 mil som kördes 2 gånger. Placeringen blev en 3:e plats i B-förarklassen 2 wd.
 
 
 


Publicerat 2018-02-24.


Östersund Winter Rally 2018-02-23/24
.


I eftermiddag avslutades den 2:a deltävlingen i årets SM-serie Östersund Winter Rally. Under fredagen kördes 2 SS och resterande 5 SS körs under lördagen. Totallängd ca 345 km med 7 SS om ca. 107 km: Endast 36 ekipage tog sig till mål, segrade gjorde Mattias Adielsson. En LMS-are deltog i tävlingen och det var Victor Liljesson med co-drivern Patrik Wiström som körde in på en 7:e plats i klassen. JSM - Otrimmat 2WD (R2).

 

Foto Roger Arvidsson.
Victor Liljesson och Patrik Wiström placerade sig på en fin 7:e plats i klassen.
.
 
 

Publicerat 2018-02-17.


Rally Sweden Historic.

 

Vi får gratulera Urban Wahlberg och Benny Nordqvist till klasseger i årets rally. Segrade med de gamla bilarna gjorde Kenneth Tomasson med en Mazda 4x4 före Petter Solberg.

Förarna som deltog i Historic klassen körde 8 st av de sträckorna som WRC bilarna körde och avslutades  nu på lördags eftermiddagen medan WRC tävlingen avslutas i morgon söndag. 

 
 
 

Publicerat 2018-02-03.

Rally Vännäs 2-3 februari.

 

Vännäs MK arrangerade årets första deltävlingen i Rally SM. Rally Vännäs hade en totallängd på c:a 290 km med 9 st. SS om c:a 106 km fördelat på tre etapper under 2 dagar mycket goda vintervägar.

Victor Liljesson och Patrik Wiström var de enda deltagarna från LMS.


Det var ett riktigt äventyr att ta sig från Linköping till Vännäs i torsdags. Resan tog 22 timmar mot normalt 9 timmar, det var flera hundra långtradare som stod vid vägkanten efter det snökaoset. Kl 04:00 på fredagens morgon kom dom fram till startplatsen i Vännäs. Klockan 07:00 var det dags för rekognoseringen.

Efter en trevande inledning med mörkerkörning och ny bil blev tiderna bättre och bättre och både Victor och Patrik var nöjda efter tävlingen med en 7:e placering i klassen. Totalsegrade gjorde Patrik Åhlin Värmlands KC med en Skoda

 
 
 


Publicerat 2018-01-
27

Resultat Bergslagrallyt. 2018-01-27.


I dag arrangerades den anrika tävlingen Bergslagsrallyt med start och mål i Ludvika. Totalt 230 km varav 112 km fördelat på 4 SS varar en var den anrika sträckan Björnjägaren som i år var nästan 3 mil lång. På 70-talet så var denna sträcka över 10 mil lång och tog över 1 timma att köra.
En LMS:are deltog i tävlingen det var Adrian Ring med kartläsaren Fanny Jacobson. Det var 1:a gången som Adrian körde i C-förarklassen. Det blev en 3:e plats i klassen C förare VOC Mekonomen Rally / Grp. F Rwd.

 

Rally notiser.
Vännäs motorklubb arrangerar den 2- 3 februari den första deltävlingen i årets Rally SM.
Där kommer Victor Liljesson och kartläsaren Patrik Wiström att debutera med sin nya bil en Ford Fiesta R2. Avsikten är att de skall köra samtliga tävlingar i årets SM-säsong.


Anmälda till Rally Sweden Historic den 15 - 18 februari är Urban Wahlberg och Benny Nordqvist med Ford Anglian. Vi får önska våra dom lycka till.

 
 


Publicerat-2018-01-18.

Rallysektionens årsmöte 2018-01-16.


Då var årsmötet avklarat. Över 25 personer var närvarande och valberedningen bestående av Henry Liljesson och Berndt Carlsson hade gjort ett gott arbete och fått fram flera nya  styrelsemedlemmar.


Till ny ordförare efter Micke Nilsson valdes Torsten Öberg. Till Vice ordförande Lennart Peterson. Sekreterare efter Anders Wing valdes Fredrik Andersson. De övriga ledamöterna i styrelsen invaldes Joakim Längberg, Lennart Johansson, Tomas Karlsson, Tina Holgersson, Robin Tenselius och Anders Wing.

Årsmötet beslutade att vi skall ändra på reglerna för klubbmästerskapet.


Totalt fyra klubbmästare från rallysektionen, samtliga är oberoende av förarklass.

Folkrace, Crosskart, Rally och Co-driver.


Folkrace
och crosskart

Då vi inte haft något klubbmästerskap, inom rallysektionen, för dessa sportgrenar, är förslaget att dessa sportgrenar enbart kör en deltävling i klubbmästerskapet, Längbergsprinten. Den snabbaste tiden, oavsett klass i respektive sportgren, kan titulera sig klubbmästare 2018.


Rally och Co-driver KM ingår följande tävlingar.

2018-05-01 Sviestadträffen
2018-05-19 Klappjakten
2018-06-09 Finspångs MS sprinten

2018-07-14 Slottssprinten
2018-09-22 Kantarelljakten
2018-10-20 Längbergsprinten

 


Torsten Öberg rallysektionens nya ordförande avtackar Lasse Gustafsson som nu lämnar styrelse uppdragen i rallysektionen efter många aktiva år.
Lasse kommer fortfarande att var mycket aktiv i rallysektionen och kommer att hjälpa till på de flesta tävlingar som sektionen arrangerar under året.
 

Prisutdelning i klubbmästerskapet för år 2017. Från vänster Viktor Liljesson bästa C-förare, Daniel Amberin som var bästa B-förare och KM mästaren i rally Joakim Längberg.
 
 
 

Information från rallysektionen
 

Du inbjudes till Rallysektionens årsmöte.

 

Tisdagen den 16:e januari kl 19:00 i klubbhuset på Motorstadion. Du behöver inte anmäla Dig om Du skall komma på årsmötet. Det bjuds på smörgåstårta.
Det är också prisutdelning i klubbmästerskapet för år 2017, där kommer Joakim Längberg som vann klubbmästerskapet och var bästa A-förare, Daniel Amberin som var bästa B-förare och bästa C-förare Viktor Liljesson att bli uppvaktade.

 

Under det gångna året har våra förare deltagit i många tävlingar med goda resultat.
Totalsegrare i RS-serien gjorde Joakim Längberg, som även vann 4 wd klassen. Victor Liljesson var bäste C-förare. I ungdomsklassen kom Adrian Ring på en 2:a plats.
I DM i rally segrade Joakim Längberg i 4 wd-klassen. I 2 wd-otrimmat blev det en 3.e plats för Victor Liljesson och i ungdomsklassen segrade Adrian Ring.
I RM i historiska klassen blev Urban Wahlberg och Benny Nordquist 5:a i sin klass.

 

Händer 2018.
Den 1:a maj arrangerar sektionen Sviestadträffen för 44:e gången, den 7:e september är det dags för ESR. Sedan blir det Kantarelljakten den 20 september och den 20 oktober avslutar vi med Längbergsprinten på motorstadion.

 

Alla är hjärtligt välkomna.
LMS Rallysektion

 

 
 

Publicerat 2018-01-16.

Minnesgåva

Rallysektionen har satt in en minnesgåva till Cancerfonden
till Per-Anders Larsson minne.
 
 


Publicerat 2017-11-25.

 

Vem hade startnummer 103 i Midnattssolsrallyt.

 

I verksamhetschefen rum i nya kanslihuset på Linköpings Motorstadion har det suttit en masonitskylt som har varit monterad på en tävlingsbil som har deltagit i Midnattssolsrallyt.

Sedan några år tillbaka har skylten försvunnit. Nu är den återfunnen, se bilden.
Det har varit en gåta vem och vilket år skylten är från.
Men nu är gåtan med hjälp av Kjell Larsson Vara MK löst.

Masonitskyltar i Midnattssolsrallyt användes under 1950-talet och 1961 blev skyltarna ersatta av plastfolie. Startnummer 103 hade
Sven-Hugo Kahnborg och Åke Sandstedt de körde en VW 1200 och tävlade för SMK Motala och de körde tävlingen 1959.
.

 
 
Foto: Okänd

Bild från Midnattssolsrallyt 1959.
Sven-Hugo Kahnborg
och Åke Sandstedt SMK Motala.
 
 
 
 
Vill du läsa gamla nyheter                      LÄNK
     

Copyright © LMS 2018