Information från rallysektionen

 

Arbetsmöte i rallysektionen tisdagen den 27:e februari kl 18:00 i klubbhuset.


Sektionen för rally, crosskart och folkrace
 

 

Publicerat 2018-02-17.


Rally Sweden Historic.

 

Vi får gratulera Urban Wahlberg och Benny Nordqvist till klasseger i årets rally. Segrade med de gamla bilarna gjorde Kenneth Tomasson med en Mazda 4x4 före Petter Solberg.

Förarna som deltog i Historic klassen körde 8 st av de sträckorna som WRC bilarna körde och avslutades  nu på lördags eftermiddagen medan WRC tävlingen avslutas i morgon söndag. 

 
 
 

Publicerat 2018-02-03.

Rally Vännäs 2-3 februari.

 

Vännäs MK arrangerade årets första deltävlingen i Rally SM. Rally Vännäs hade en totallängd på c:a 290 km med 9 st. SS om c:a 106 km fördelat på tre etapper under 2 dagar mycket goda vintervägar.

Victor Liljesson och Patrik Wiström var de enda deltagarna från LMS.


Det var ett riktigt äventyr att ta sig från Linköping till Vännäs i torsdags. Resan tog 22 timmar mot normalt 9 timmar, det var flera hundra långtradare som stod vid vägkanten efter det snökaoset. Kl 04:00 på fredagens morgon kom dom fram till startplatsen i Vännäs. Klockan 07:00 var det dags för rekognoseringen.

Efter en trevande inledning med mörkerkörning och ny bil blev tiderna bättre och bättre och både Victor och Patrik var nöjda efter tävlingen med en 7:e placering i klassen. Totalsegrade gjorde Patrik Åhlin Värmlands KC med en Skoda

 
 
 


Publicerat 2018-01-
27

Resultat Bergslagrallyt. 2018-01-27.


I dag arrangerades den anrika tävlingen Bergslagsrallyt med start och mål i Ludvika. Totalt 230 km varav 112 km fördelat på 4 SS varar en var den anrika sträckan Björnjägaren som i år var nästan 3 mil lång. På 70-talet så var denna sträcka över 10 mil lång och tog över 1 timma att köra.
En LMS:are deltog i tävlingen det var Adrian Ring med kartläsaren Fanny Jacobson. Det var 1:a gången som Adrian körde i C-förarklassen. Det blev en 3:e plats i klassen C förare VOC Mekonomen Rally / Grp. F Rwd.

 

Rally notiser.
Vännäs motorklubb arrangerar den 2- 3 februari den första deltävlingen i årets Rally SM.
Där kommer Victor Liljesson och kartläsaren Patrik Wiström att debutera med sin nya bil en Ford Fiesta R2. Avsikten är att de skall köra samtliga tävlingar i årets SM-säsong.


Anmälda till Rally Sweden Historic den 15 - 18 februari är Urban Wahlberg och Benny Nordqvist med Ford Anglian. Vi får önska våra dom lycka till.

 
 


Publicerat-2018-01-18.

Rallysektionens årsmöte 2018-01-16.


Då var årsmötet avklarat. Över 25 personer var närvarande och valberedningen bestående av Henry Liljesson och Berndt Carlsson hade gjort ett gott arbete och fått fram flera nya  styrelsemedlemmar.


Till ny ordförare efter Micke Nilsson valdes Torsten Öberg. Till Vice ordförande Lennart Peterson. Sekreterare efter Anders Wing valdes Fredrik Andersson. De övriga ledamöterna i styrelsen invaldes Joakim Längberg, Lennart Johansson, Tomas Karlsson, Tina Holgersson, Robin Tenselius och Anders Wing.

Årsmötet beslutade att vi skall ändra på reglerna för klubbmästerskapet.


Totalt fyra klubbmästare från rallysektionen, samtliga är oberoende av förarklass.

Folkrace, Crosskart, Rally och Co-driver.


Folkrace
och crosskart

Då vi inte haft något klubbmästerskap, inom rallysektionen, för dessa sportgrenar, är förslaget att dessa sportgrenar enbart kör en deltävling i klubbmästerskapet, Längbergsprinten. Den snabbaste tiden, oavsett klass i respektive sportgren, kan titulera sig klubbmästare 2018.


Rally och Co-driver KM ingår följande tävlingar.

2018-05-01 Sviestadträffen
2018-05-19 Klappjakten
2018-06-09 Finspångs MS sprinten

2018-07-14 Slottssprinten
2018-09-22 Kantarelljakten
2018-10-20 Längbergsprinten

 


Torsten Öberg rallysektionens nya ordförande avtackar Lasse Gustafsson som nu lämnar styrelse uppdragen i rallysektionen efter många aktiva år.
Lasse kommer fortfarande att var mycket aktiv i rallysektionen och kommer att hjälpa till på de flesta tävlingar som sektionen arrangerar under året.
 

Prisutdelning i klubbmästerskapet för år 2017. Från vänster Viktor Liljesson bästa C-förare, Daniel Amberin som var bästa B-förare och KM mästaren i rally Joakim Längberg.
 
 
 

Information från rallysektionen
 

Du inbjudes till Rallysektionens årsmöte.

 

Tisdagen den 16:e januari kl 19:00 i klubbhuset på Motorstadion. Du behöver inte anmäla Dig om Du skall komma på årsmötet. Det bjuds på smörgåstårta.
Det är också prisutdelning i klubbmästerskapet för år 2017, där kommer Joakim Längberg som vann klubbmästerskapet och var bästa A-förare, Daniel Amberin som var bästa B-förare och bästa C-förare Viktor Liljesson att bli uppvaktade.

 

Under det gångna året har våra förare deltagit i många tävlingar med goda resultat.
Totalsegrare i RS-serien gjorde Joakim Längberg, som även vann 4 wd klassen. Victor Liljesson var bäste C-förare. I ungdomsklassen kom Adrian Ring på en 2:a plats.
I DM i rally segrade Joakim Längberg i 4 wd-klassen. I 2 wd-otrimmat blev det en 3.e plats för Victor Liljesson och i ungdomsklassen segrade Adrian Ring.
I RM i historiska klassen blev Urban Wahlberg och Benny Nordquist 5:a i sin klass.

 

Händer 2018.
Den 1:a maj arrangerar sektionen Sviestadträffen för 44:e gången, den 7:e september är det dags för ESR. Sedan blir det Kantarelljakten den 20 september och den 20 oktober avslutar vi med Längbergsprinten på motorstadion.

 

Alla är hjärtligt välkomna.
LMS Rallysektion

 

 
 

Publicerat 2018-01-16.

Minnesgåva

Rallysektionen har satt in en minnesgåva till Cancerfonden
till Per-Anders Larsson minne.
 
 


Publicerat 2017-11-25.

 

Vem hade startnummer 103 i Midnattssolsrallyt.

 

I verksamhetschefen rum i nya kanslihuset på Linköpings Motorstadion har det suttit en masonitskylt som har varit monterad på en tävlingsbil som har deltagit i Midnattssolsrallyt.

Sedan några år tillbaka har skylten försvunnit. Nu är den återfunnen, se bilden.
Det har varit en gåta vem och vilket år skylten är från.
Men nu är gåtan med hjälp av Kjell Larsson Vara MK löst.

Masonitskyltar i Midnattssolsrallyt användes under 1950-talet och 1961 blev skyltarna ersatta av plastfolie. Startnummer 103 hade
Sven-Hugo Kahnborg och Åke Sandstedt de körde en VW 1200 och tävlade för SMK Motala och de körde tävlingen 1959.
.

 
 
Foto: Okänd

Bild från Midnattssolsrallyt 1959.
Sven-Hugo Kahnborg
och Åke Sandstedt SMK Motala.
 
 
 
 
Vill du läsa gamla nyheter                      LÄNK
     

Copyright © LMS 2018