Information från rallysektionen
 

Sektionen för rally, crosskart, folkrace, och regularity.
 

OBS träningarna på motorstadion är avslutade för året.
Välkommen nästa år.


 

 


Publicerat 2020-10-31.


Novemberskölden
2020-10-31.

Nässjö MK arrangerade i dag Novemberskölden. Tävlingen bestod av 4 sträckor som var onotade och var ca 21 km långa. Två LMS: startade i tävlingen. Bäst gick det för Liam Berg/Anders Edkvist med Susukin, det blev klasseger i ungdomsklassen. Tyvärr fick

Adrian Ring och Julia Thulin bryta på sista sträckan pga. tekniska problem efter att legat på en 3 plats totalt efter SS 3. Totalsegrade gjorde Vicktor Karlsson Vimmerby MS.

 
 


Publicerat 2020-10-24.


Marknadsnatta 2020-10-24.

I dag arrangerade VÖMK den anrika tävlingen Marknadsnatta med 190 startande som fick köra 4 sträckor på ca: 26 km.

Storfavoriten Jari Saarinen vann före Stig Andervang. För LMS:arna blev det en klasseger i ungdomsklassen av Liam Berg med Anders Edkvist som kartläsare. En fin andra plats i klassen Appendix 76 - 81 blev det för Adrian Ring och Nellie Karlsson.


Ulf Wiström och Patrik Wiström körde in på en 8 plats i C-förarklassen 2wd, i B-förarklassen 2Wd blev det en 13:e placering för Joakim Wiberg och Christian Rosén.

Under ledning av sträckchefen Lennart Johansson så sköttes sträcka 1 av LMS rallysektion.

 
 
 

Hej alla rallyfans!

Nästa torsdag den 29:e oktober gör vi ett försök att samlas för lite fika och rallyprat. Vi har inget särskilt program, lite information från Längbergsprinten, så förvänta er ingen underhållning. Kanske kan vi titta på någon film från Längbergsprinten eller liknande.

Vi träffas vid 18-tiden i klubbhuset.
Välkomna.

Styrelsen i rallysektionen
 

 


Publicerat 2020-10-18.


Längbersprinten 2020-10-17.


Det blev att stiga upp tidigt på morgonen när Längbergsprinten kördes i går, första starten för folkracebilarna var klockan 9:00. Många anmälda, 16 crosskartar, 63 folkracebilar och 60 rallybilar.


I samband med förarsammanträdet så hölls en tyst minut till minne av Joakim Längberg Joakims bil kördes som föråkare av sonen Dennis Noren och codriver var Linus Norén.

Folkrace, juniorklassen vanns av Filip Bernström MK Ran, Seniorer FWD Patrik Pettersson Ydre MK, Senior RWD Niclas Svensson MK Ramunder, Damklassen Natalie Hallén Ydre MK och Veteran klassen Bengt Åke Svensson SMK Motala.


Snabbaste crosskart var favoriten Mikael Stark Tjust MK. I klassen CK 650 vann Noel Eliasson SMK Arboga.


Totalsegrare i rallytävlingen var Andreas Wilke och Rickard Bränning Tjust MK med en Ford Escort.

 

Det var 5 bilar som var anmälda från klubben. Den som körde snabbast de tre varven var Victor Liljesson och Carl Adolfsson de placerade sig på en 2:a plats i B-förare 2wd klassen, i samma klass på en 6:e plats kom Joakim Wiberg och Mattias Stigh. Ulf Wiström och Johan Wiström vann C-förar-2wd klassen.
Liam Berg och Tommy Berh placerade sig på en tredje plats i ungdomsklassen. I A-B förare grupp E blev det en 4: plats för Andreas Norström och Sofia Johansson


Till sist vill tävlingsledning tacka all funktionärer som hjälpte till att arrangera tävlingen.

Resultatlista Folkrace Länk

Resultatlista Crosskart och Rally Länk

 

I samband förarsammanträdet för rally så hölls en tyst minut till
minne av Joakim Längberg.
 

 Bild från prisutdelningen i A-förarklassen 2wd.

I mitten totalsegraren i rallytävlingen Andreas Wilke med kartläsaren Rickard Bränning Tjust MK. Till vänster tvåan Tobias Pettersson och Åke Kjellgren  Gränna MK och längst till höger, trean Magnus Karlsson och okänd karläsare från NMK.

 

Det blev en rökridå när Banchefen Lennart Peterson med frugan Åsa provkörde den ny iordninggjorda Saaben. Varför röda fälgar det passar inte på en gammal Saab !!   
 
 


Publicerat 2020-10-10.


Gästabudstrofén light 2020-10-10.

 

SMK Nyköping arrangerade i dag Gästabudstrofén Light en tävling med 4 sträckor varav en sträcka kördes 2 gånger. Start och målplats var på Björnhultsbanan.

En LMS:are var anmäld till tävlingen och det var Adrian Ring med kartläsaren Julia Thulin De ledde Appendix K klassen efter 2 sträckor men fick problem på SS3 men de tog sig mål på en sista plats. Segrade gjorde Tomas Bergman SMK Hälsinge före Jari Saarinen

 
 

Publicerat 2020-10-03.


Addinolsprinten 2020-10-03.

Norrköpings Mk arrangerade i dag en deltävling i årets RS-serie på Himmelstalundsfältet i Norrköping. Det var 3 varv på en bana som samanräknades.
  


Tre glada pristagare fotograferade efter prisutdelningen. Från vänster William Binbach som var kartis åt Ulf Wikström i mitten de körde in på en fin 3:e plats i C-förarklassen 2 WD. Till höger Victor Liljesson med karläsaren Patrik Wiström som inte kom med på bilden. De placerade sig på en 2:a plats i B-förarklassen 2WD.

I klassen A-B förare Grp-E placerade sig Andreas Norström med pappan Lars på en 8:e plats. I B-förarklassen 2 WD blev det en 10:e placering för Fredrik Bergman och Sofia Johansson. I ungdomsklkassen startade Liam Berg för LMS vi får önska Liam lycka till  i fortsättning. Totalsegrade gjorde Andreas Pettersson NMK med en 4 WD bil.
 
 


Publicerat 2020-09-05.


East Sweden Rally
 

I dag arrangerades den tredje deltävlingen i årets Rally-SM. Tävlingen vanns av PG Andersson före Mattias Adielsson. Fyra bilar från LMS var anmälda till tävlingen. Endast en bil tog sig i mål och det var Victor Liljesson och Anders Edkvist som slutade på en 12 plats i otrimmat 2WD (R2). Adrian Ring /Mikael Johansson fick motorproblem, Joakim Wiberg / Patrik Espenrud hade problem med elen i bilen och Johan Eklöf/ Martin fick bryta av okänd anledning


Ett stort antal LMS:are var inblandade som funktionärer allt från tävlingsledningen/besiktningen samt att SS3 och SS 6 var bemannad med LMS:are.

 
 

 

Publicerad 2020-08-31.

Sviestadträffen 2020-08-30.


Det blev Jari Saarinen som tog hand om segern nio sekunder före LMS:arna Johan Eklöf och Pontus Eklöf. Robert Almevik körde in på en 11:e plats i klassen A-förare 2Wd. För Viktor Liljesson och Ulf Wiström gick det inget vidare för växellådan rasade och eftersom de delade bil så blev det slutåkt för båda två. Växelådan strulade även för Andreas Norström så han tvingades bryta tävlingen.

 

En glad Jari Saarinen och Jörgen Fornander tog hand om vandringspriset för ett år.
I bakgrunden biträdande tävlingsledaren Lennart Johansson.

Länk till resultatlista
 
 
 

Publicerad 2020-08-16.

Falerumsbacken 2020-08-15.
 

I går arrangerade Åtvidabergs MK en deltävling i årets RS-serie med ett 90-tal startande. Totalsegrare blev Andreas Pettersson Norrköpings MK. För LMS:arna gick det så här. Joakim Wiberg och Fredrik Berman körde in på en 7:e plats i B-förare 2WD och för Andreas Norström/Sofia Johansson blev det en 4:e plats i A-B-förare grupp E -Elit.


Rally SM Snapphanerallyt. 2020-08-15
Victor Liljesson och Patrik Wiström tvingades tyvärr bryta på SS 7 på grund av tekniska problem. P G Andersson vann tävlingen.

 

 
 

Publicerad 2020-07-20.


Tabergshoppet  2020-07-18
 

Äntligen är det dags att redovisa årets första resultat från en rallytävling.

Tabergshoppet som arrangerades av Jönköpings MK i lördags med ca 40 deltager.

Allra snabbast körde Mikael Ekman från Oskarshamns RRC. Två LMS-are deltog i tävlingen och placeringen blev en 16:plats i totallistan för Joakim Wiberg och Sofia Jonson. Fredrik Bergman fick tyvärr bryta tävlingen.
 

 


Publicerad 2020-07-15.


Roadracingsektionen arrangerar SM i roadracing den 8:e och 9:e augusti.


Roadracingsektionen behöver funktionärer för att kunna köra tävlingen och enda chansen att se årets tävling på plats är i år att vara funktionär.
Man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet som funktionär för att medverka utan man får stöttning på plats av någon erfaren funktionär.
Enda kravet är att man är minst 15 år gammal.
Självklart ingår mat från morgon till kväll, trevligt sällskap och spännande racing!

Många tycker det är det roligaste de någonsin gjort!

Låter detta intressant?
Maila då rrfunkis@lms.se för mer info och anmälan!
 

 


Publicerad 2020-01-15.


Rallysektionens årsmöte 2020-01-15.

 

Då var årsmötet avklarat. Över 20 personer var närvarande och valberedningen bestående av Henry Liljesson och Berndt Carlsson hade gjort ett gott arbete och fått fram nya styrelsemedlemmar

 

 

Torsten Öberg ledde mötet och Torsten fick även förtroendet att fortsätta som ordförande ett år till. Till Vice ordförande valdes Lennart Johansson som även fick förtroendet att vara sekreterare. Fredrik Andersson vår nuvarande sekreterare blir ledamot i styrelsen. Lennart Petersson fortsätter som ledamot. Till ny valberedning valdes Henry Liljesson och Berndt Carlsson.

Efter årsmötet avslutande avnjöts en god smörgåstårta.

En intressant notering från årsmötet var att sektionen har arrangerat 4 tävlingar förra året vilket är rekord. Samtidigt att det ekonomiska resultatet har varit bra mycket bättre än föregående år.
 
 

Publicerad 2019-11-25.


Funktionärsfesten uppvaktning av klubbmästare. 2019-11-23.
 
 I lördags var det funktionärsfest i rallysektionen med god mat och trevlig stämning. I samband med festen hedrades klubbmästarna.
 
 
Foto: Bengt Bergström

Klubbmästarna 2019 frv. Bästa co-driver Patrik Wiström och bästa
rallyförare Victor Liljesson.
 
Foto: Bengt Bergström:
Avslöjande bild på Jan Andersson som inte har ätit på flera dagar.
 
Foto: Bengt Bergström:
Viktors stod för maten och här ser man att det måste smaka mycket gott.
 
 
 
Vill du läsa gamla nyheter                      LÄNK
         

Copyright © LMS 2020