Information från rallysektionen
 

Sektionen för rally, crosskart, folkrace, och regularity.

 

 

Publicerat 2022-01-22.

Hälsingerallyt 2022-01-22.

I dag arrangerades SMK Hälsinge Hälsingerallyt. Ingående i Supercupen i Rally 2022 och DM i Nedre Norra Bilsportförbundet.

Starten var förlagt till Hassela. Fyra specialsträckor tillsammans 75 km, totallängd för rallyt var c:a 152 km.

En LMS:are fann på plats och det var Ulf Wiström med codrivern Patrik Wiström. De placerade sig på en 14 plats i Klass 2 Supercupen (FWD). Troligtvis blev det snöskottning på sista sträckan för där har de 5 minuter sämre tider än de andra i klassen.
Totalsegrade gjorde JarI Liiten Sandvikens MK med en Skoda Fabia R5


 
 
 

Publicerat 2021-11-27.

Sektionsmöte den 2021- 11- 24.


Äntligen har vi kunnat ha ett sektionsmöte när restriktionerna nu har lättat. Glädjande nog kom ett 40-tal medlemmar för trevlig samvaro.

Vår sektionsordförande hälsade alla välkomna och informerade om verksamhetsåret som nu närmar sig sitt slut. Huvuddelen av mötet handlade om förberedelserna inför SM-veckan nästa sommar.
Den kravlista som finns från SBF och SVT genomgicks delvis och vi konstaterade att det är en stor utmaning som kräver att alla hjälper till i så stor omfattning som möjligt.

Datumet för vår del, crosskart och rallysprint, är nu bestämt till onsdagen den 29:e juni.

Vi ber er alla att reservera det datumet i era almanackor. Vår nästa tävling blir dock Sviestadträffen som vi avser att traditionsenligt arrangera 1:a maj.

 

Publicerat 2021-11-11.

Kallelse till medlemsmöte i Rallysektionen.

VIKTIGT MÖTE


Onsdagen den 24 november kl 18:30 i klubbhuset.


Planeringen inför nästa år pågår för fullt. Det är därför av stor vikt att alla medlemmar i rallysektionen medverkar vid detta möte.

 

År 2022 är ett extraordinärt år då Linköping kommer att hålla i den så kallade SM-veckan där ett stort antal idrotts/sportgrenar är representerade.

 

För LMS del så har vi fått möjlighet att arrangera speedway, crosskart och rallysprint. Det är den sista veckan i juni som detta kommer att ske.

 

Historiskt sett så brukar vi arrangera Sviestadträffen runt 1:a maj och sedan på hösten ytterligare en rallysprint och/eller folkracesprint. Dessutom medverkar vi i East Sweden Rally och hjälper till på Marknadsnatta.

 

Det vi behöver diskutera är hur mycket vi klarar av. Om vi inte klarar alla dessa tävlingar, vad ska vi i så fall plocka bort?

 

Välkomna!

 

Styrelsen i rallysektionen


 
 


Publicerat 2021-11-06.

Novemberskölden 2021-11-06.

Nässjö MK arrangerade i dag Novemberskölden en tävling som ingår i Bilsport Rally Cup. 170-talet tävlande som fick köra fem sträckor på ca 3 mil totalt.

Två bilar från LMS ställde upp i tävlingen. Totalsegrare gjorde Johan Axelsson Nässjö MK före Victor Karlsson Vimmerby MS.
För Adrian Ring och Julia Thulin blev det en fin 4:e plats totalt och en 3:e placering i klassen A-förare 2WD. För Ulf Wiström och Victor Liljesson blev det en 10:e placering i klassen B-förare 2WD.

 
 
 

Publicerat 2021-10-22.

Marknadsnatta 2021-10-22.

Marknadsnatta kördes i dag med Västra Östergötlands MK som arrangör. Fem sträckor på 33 km med cirka 160 deltagare.

Totalsegrare blev Jari Liiten Sandvikens MK 7,6 sekunder före Jari Saarinen MSK Kvarnvingarna på tredje plats kom Peter Appelskog Östergyllen RC. Snabbaste 2hjulsdrivna bil var Victor Karlsson Vimmerby MK.

Det var tre LMS:are som deltog i tävlingen, bäst gick det för Adrian Ring och Julia Thulin som placerade sig på en 7:e plats i klassen A-förare 2WD. I klassen B-förare 2WD placerade sig Ulf Wiström och Patrik Wiström på en 7:e plats. I Debutantklassen deltog Roland Nilsson som körde runt och provade på en riktig rallytävling. På SS 4 så var det LMS som hade funktionärs ansvaret under ledning av sträckchefen Torsten Öberg.

 
 

Publicerat 2021-10-17.

Höstsprinten 2021-10-17.


I dag arrangerades Folkracesprinten Höstsprinten.
på de tre varven som kördes. Varav i de två bästa räknades var Vicktor Nordh Ydre MK han var 3.8 sekunder före Johan Edepil SMK Motala.

I klassen junior vann Joel Björkman Finspångs MS. Veteranklassen vanns Mattias Lindqvist Oskarshamns rrc.
I klassen RWD var Thomas Karlsson Vimmerby MS snabbast.
Damklassen vanns av Maria Lindqvist
Oskarshamns rrc. Inga LMS deltog i tävlingen.

Resultatlista

 
 
 

Publicerat 2021-10-16.

Sviestadträffen 2021-10-16.

 

LMS föraren Johan Eklöf med kartläsaren Martin Axelsson tog hem årets upplaga av Sviestadträffen, sju sekunder efter var Janne Pettersson SMK Nyköping.
 

Klasseger blev det för Ulf Wiström och Daniel Fridh i C-förar-2Wd klassen. I klassen B-förare 2Wd blev det en andra plats för Victor Liljesson och Christer Larsson.


I C-förar klassen VOC kom Mats Forsström och Roland Nilsson på en 8:e plats. Lennart Petersson med frugan Åsa blev det en 6:e plats i klassen  Apendix K -75. För Benny Nordqvist och Håkan Lindén gick det inget vidare för, när de lastade av bilen så slog det eld i förgasaren så det blev att åka hem och laga bilen.

Resultatlista

 


Tävlingsledaren Lennart Johansson lämnar över vandringspriset till segraren Johan Eklöf.
Till vänster i bild står kartläsaren Martin Axelsson.
 

Det var den första riktiga rallytävlingen som Lennart Petersson har kört och han var mycket nöjd med resultatet. Lennart var inte långt efter med en motorsvagare bil. Sedan förra året så har bilen uppgraderats med ny fina fälgar i rätt färg.
 
 
Mats Forsström och Roland Nilsson fotograferad på SS1.
 

Victor Liljesson och Christer Larsson fotograferad på SS1.
 
 
 
 
Vill du läsa gamla nyheter                      LÄNK
         

Copyright © LMS 2022