Information från rallysektionen

Planerade möten.

Arbetsmöte i  Rallysektionen måndagen den 11:e december  kl. 18:00.
är det styrelsemöte och kl 19: 00 medlemsmöte.


Boka in Tisdagen den 16:e januari för rallysektionens årsmöte kl 19:00 i klubbhuset.

 

 


Publicerat 2017-11-12.

 

Fina resultat av LMS:are i RS-serien och DM/FM 2017.

Totalsegrade i RS-serien gjorde Joakim Längberg, som även vann 4 wd klassen.
 
Victor Liljesson var bäste C-förare, på 4:e plats i samma klass kom Emanuel Andersson och på 11:e plats Mikael Larsson.

I klassen i Grupp E elit blev det en 5:e placering för Erik Vonk. I ungdomsklassen kom Adrian Ring på en 2:a plats.

 

 I DM/FM serien.
 

Segrade i klassen 4 wd gjorde Joakim Längberg. I 2 wd otrimmat blev det en 3.e plats för Victor Liljesson. I ungdomsklassen segrade Adrian Ring.

 

 
 


Publicerat 2017-11-04.

 

Novemberskölden, Hjerpesprinten 2017-11-04.

Grattis Joakim Längberg och Göran Ljungberg de totalsegrade i Hjerpesprinten som
Norrköpings MK arragerade idag. På en 4: plats i C-förare 2 WD kom Victor Liljesson och Johan Wiström

 

Till Nässjö hade Adrian Ring och Per-Åke Ring åkt och som vanligt blev det klasseger i Ungdomsklassen.
 

 
 

Publicerat 2017-10-29.

 

Marknadsnatta 2017-10-28.

 

Stor höstfinal för rallyåkarna när Marknadsnatta final i Svenska RallyCupen kördes under lördagen, ett av de större startfälten på flera år för Västra Östergötlands MK som plockat fram sex specialsträckor! Tobias Johansson blev mästare i Svenska RallyCupen 2017 och vann Marknadsnatta.

För LMS:arna gick det så här:


Joakim Längberg och Dennis Noren blev det en fin 5 plats total och aven i klassen A-förare 4 Wd. Som vanligt blev det klasseger i ungdomsklassen för Adrian Ring och Per-Åke Ring. För Danne Amberin och Dennis Amberin blev det en 23:e plats i B-förare 2 Wd.

 

Rallysektionen hjälpte till med SS6 under ledning av Lennart Johansson som var sträckchef. Tur med vädret hade vi, solen kom fram samtidigt som första bilarna började köra på sträckan.

 
 
 


Publicerat 2017-10-24.

 

Längbergsprinten 2017-10-21.
 

Visst var det stressigt på lördagsmorgonen när 13 crosskartar och 137 folkrace och rallybilar skulle hinna besiktigas för att starta kl 10:00. Samtidigt skulle 202 licenser kontrolleras samt ca 60 körkort.

Men efter lite trevande inledning så flöt allt på och tävlingen var slutkörd vid 16 tiden i god tid innan det blev mörkt. Ett stort tack till alla som hjälpte till.
 

Snabbaste crosskart var Magnus Thituson Torslanda MK före Mikael Stark Tjust MK. Snabbaste rallybil var B-föraren Tommy Johansson Tjust MK med en Ascona. Snabbast bland folkraceåkarna var Mikael Svensson SMK Valdemarsvik med en Opel.


För LMS:arna gick det så här:

Snabbast var Joakim Längberg och Göran Ljungberg som provade på att köra Volvo de placerade sig på en 8:e plats i A-förare 2wd. Som vanligt blev det seger i ungdomsklassen för Adrian Ring och Per-Åke Ring.
 

Urban Wahlberg och Benny Nordqvist placerade sig på en 6:e plats i Appendix K. Daniel Amberin och Dennis Amberin blev det en 7:e plats i B-förarklassen 2-wd. Viktor Liljesson och Ulf Wiström körde in på en fin 2:a plats i C-förare 2-wd i samma klass kom Mikael Larsson Peter Wahlström på en 7;e plats. Den enda folkracebilen från LMS var Robin Tenselius som tvingades bryta på 3:e varvet.
 

Samtidigt så avgjordes KM i Rally. Klubbmästare 2107 blev Joakim Längberg som också var bästa A-förare. bästa B-förare blev Daniel Amberin och bästa C-förare Viktor Liljesson.

RESULTAT LÄNGBERSPRINTEN.
 

 

Publicerat 2017-10-09.

Minnesgåva

Rallysektionen har satt in en minnesgåva till Cancerfonden
till Lars Inge Quist minne.
 
 

Publicerat 2017-10-08.

RM i Regularity 2017-10-07
 

Grattis Öved Clasén och Britt-Marie Clasén som efter gårdagens tävling i Kolsva blev Riksmästare i Regularity.
 

Det var Kolsva MS som arrangerar den fjärde och sista deltävlingen i årets RM för Regularity. Och det gör man genom att erbjuda de 21 anmälda ekipagen en 12-milabana som innehåller allt som en fristående tävling kan ha: Regularitysträckor, Bil-O avsnitt samt Färdighetsprov. Fristående är tävlingen därför att den inte körs på avlysta rallysträckor utan på "öppna" vägar.
 

Öveds kommentar efter tävlingen.

 "Det gick inte så bra på tävlingen i Kolsva. Vi åkte fel på en regularitysträcka (det är inte pilat), vi hade strul med en klocka som inte startade vid ett hastighetsbyte, vi missade två passeringar på orienteringsprovet och vi åkte även fel på färdighetsprovet (tunnprov i en grusgrop, något som jag åkte för 50 år sedan och trodde att jag lämnat bakom mig). I slutet av tävlingen gick det bättre och på sista sträckan som var 21 km och med två hastighetsbyten var vi bäst. I tävlingen kom vi på åttonde plats av 21 startande. För vår svåraste konkurrent i RM gick det ännu sämre, även han åkte fel på en specialsträcka, så vi lyckades ändå att vinna RM, vilket vi naturligtvis är väldigt glada över".
 

 
 


Information för förare tävlandes för Linköpings Motorsällskap

 

Den 21:e oktober kommer vi köra finaltävlingen för klubbmästerskapet i rally. Tävlingen kommer gå på Linköpings motorstadion, Sviestad, och arrangeras av oss. Efter tävlingen kommer vi arrangera en höstfest där prisutdelning till klubbmästaren i respektive förarklass. Vandringspriset för klubbmästare i rally kommer att delas ut på årsmötet i början på 2018.. För mer information om festen, se hemsida/facebook. Reservtävlingen Hjerpessprinten RS den 17-11-04 kommer då att utgå.


För att så många som möjligt ska komma till start kommer klubbmedlemmar i LMS ha en reducerade anmälningsavgift, även om det i år inte finns något klubbmästerskap för folkrace och crosskart:

Folkrace: 200 sek (senior, dam, veteran) 150 sek (junior) Rally: 350 sek Crosskart: 350 sek

För mer information och anmälan, följ länkarna från rallysektionens hemsida eller gå via de vanliga hemsidorna för anmälan i respektive klass.

 

VÄLKOMMEN PÅ HÖSTFEST LMS RALLYSEKTION
 

Efter årets final i klubbmästerskapet, Längbergsprinten, den 21:e oktober, kommer vi ha grillfest och prisutdelning för klubbmästerskapet i rally.


Genom denna fest vill vi även passa på att tacka alla funktionärer som ställt upp för oss, oavsett klubbtillhörighet, under det gångna året. Ta gärna med din respektive, anmäl er nedan till Anders eller Lasse.

Det kommer bjudas på helgrillat vildsvin med lämpliga tillbehör som vi bjuder på. Önskar du annan dryck än vatten/läsk måste du ta med dig detta själv.


Var: Linköpings Motorstadion, klubbhuset.

När: 21:e oktober kl17:00 Max antal: 50 st

Vilka: Funktionärer, tävlande, alla medlemmar i rallysektionen.

Anmälan sker per mail eller telefon senast den 15:e oktober.


Anders Wing, anders.wing@telia.com, 0702-947338
Lars Gustafsson, lars.gustafsson@live.se, 0702-266473


 
 


FUNKTIONÄRSKURS
 

Är Du intresserad att uppgradera Din funktionärslicens från C till B.
Har Du A-licens och missat att gå fortbildningskursen vart 3:e år.


Så anordnar ÖBF och VÖMK en kvällskurs måndagen den 23 oktober mellan kl 17:45 till 21:15. Är du intresserad så anmäl dig till Anders Wing. Ring, SMS:a eller mail:a. Så kanske vi kan samåka och fixa betalningen via LMS kansli.      SE länk

 
 


Publicerat 2017-09-30.

I dag har 3 LMS:are deltagit i varsin tävling Rally Gimmersta som hade arrangerats av Katrineholm MK, där blev det en 2 klassplacering för Urban Wahlberg och Benny Nordqvist i klassen STD-GT/GTS F bilar (1962-1965).

Till Gotland hade Adrian Ring och Per Åke Ring åkt och det blev även här en 2:a plats i ungdomsklassen.


Till Arvika hade Lennart Peterson åkt för en tävling i
Svenska cupen för crosskart

Det blev en 13:e plats för Lennart i klassen Extreme.

 

 
 

Publicerat 2017-09-23.

Badhotelletrallyt 2017-09-23

 


Gränna Motorklubb och Team Skogsåkarna arrangerade i dag Badhoteleltrallyt. Tävlingen gick på småländska grusvägar totalt ca. 181 km varav ca. 45 km. SS fördelat på 6 sträckor.
Tävlingen ingick i Svenska Rallycupen samt 1300 Rallycup.

Totalsegrade gjorde Patrik Åkerman Ljusdals MS med en MK Mitsubishi Evo 8:a.

På andra plats kom Joakim Längberg och Dennis Norén. I B-förarklassen 2WD blev det en 17:e plats för Danne Amberin och Dennis Amberin. För Victor Liljesson och Patrik Wiström blev det slutåkt på SS1 när en drivaxel gick sönder.

 

Foto: Roger Arvidsson
En andraplats i klassen och totalt blev det för
Joakim Längberg och Dennis Norén.
 
 

Publicerat 2017-09-16.

 

Klappjakten  Ydre MK 2017-09-16


Idag kördes Klappjakten. Tävlingen ingick i DM/FM Östergötland 2017. Notat rally totalt ca. 109 km varav 3 mil SS fördelat på 4 SS.

Totalsegrade gjorde Lars Petterson Kinda MK.
För LMS:arna gick det så här.

Som vanligt blev det en klasseger för Adrian Ring med pappa Per Åke i högerstolen. För Daniel Amberin och Dennis Amberin blev det en 7:e plats i klassen B-förare grupp H. Mats Phersson och Erland Johansson fick bryta tävlingen och det gjorde också Erik Vonk och Lars Anderberg-Vonk. 

 
 


Publicerat 2017-09-09.

East Sweden rally 2017-09-08/09


I dag kördes sista deltävlingen i årets SM-serie i rally. Tävlingen hade en total längd på ca 470 km med 9 SS på ca 127 km SS. Tävlingen kördes i tre etapper, en på fredagen och två på lördagen
 

Segrade gjorde Pontus Tideman, för LMS:arn gick det inget vidare. För Joakim Längberg och Dennis Noren blev det en 8.e plats efter att de hade tappat ett hjul och fick transport prickar. Victor Liljesson och Patrik Wiström fick bryta efter tekniskt fel på SS3.

I östgötaklkassen 2wd blev det en 14:e plats för Emanuel Andersson och Mikael Larsson.


Många LMS:are har hjälpt till under tävlingar som funktionärer på SS1, SS7 och SS 9,
även i tävlingsledningen var många LMS:are engagerade.

 
 
 


Publicerat 2017-08-28.

Gruvrundan 2017-08-26


Så har det varit dags för Gruvrundan ingående i Svenska rallycupen. Starten i Åtvidaberg  med två sträckor söder om Falerum samt 3 sträckor väster om Åtvid. Den sista sträckan Galmsås  bemannades av LMS-are. Totalsegrade gjorde Tobias Johansson Ludvika MS före Patrik Åkerman Ljusdals MS.

Det blev som vanligt en klasseger för Adrian Ring och Per-Åke Ring i Ungdomsklassen. Joakim Längberg och Dennis Noren körde in på en 4:e plats i A-förarklassen 4wd.
I B-förarklasen blev det en 17:e plats för Emanuel Andersson och Mikael Larsson på placeringen efter kom Daniel Amberin och Dennis Amberin
 

 

Information ESR 2017.

Kommer Du att hjälpa till som funktionär under tävlingen har Du möjligheten att deltaga i Rallybanketten efter avslutad tävling den 9 september kl 19:30.

Biljetter köps genom att sätta pengar till bankgiro eller swisha nedan. När ni betalat, mailar ni till smfest@eastswedenrally.se, skriv namn och funktionärspostition, ange även ev specialkost. Plats: Linköpings Konsert & Kongress, Konsistoriegatan 7, 582 22 Linköping

Pris för funktionär: 350 sek/person (max 2 biljetter per funktionär) Bankgiro: 284-9669 (ange ditt namn och antal biljetter) Swish: 123 079 66 15 (ange ditt namn som meddelande)
Sista anmälnings- och betaldag: 2017-09-03.

 

 
 

Publicerat 2017-08-19.

Kolsvarundan 2017-08-19

I går och idag kördes Kolsvarundan en deltävling i årets SM Rally. Under lördagen fick klassiska rallybilar deltaga och köra SS 4, 5 och 6.

Urban Wahlberg och Benny Nordqvist hade fått blodad tand efter sina fina insatser i Midnattssolsrallyt och har anmält sig till tävlingen med samma Ford Anglia. Det blev även här en fin 2:a plats i klassen STD_GT/GTS F bilar 0-1300 cylindervolym.

 

 
 

Publicerat 2017-08-05.

Kullingstrofen 2017-08-05.
 

Kullings MS arrangerade idag Kullingstrofén ingående i Svenska Rally Cupen, Västras FM och Mega Rally Cup, det var fyra specialsträckor om 47km som kördes och antalet anmälda var närmare 200 st. Start och mål var vid Herrljunga Folkets Park.


Det var 3 st. LMS:are som hade åkt till Herrljunga. Adrian Ring och Per-Åke Ring, Victor Liljesson och Patrik Wiström och Joakim Längberg och Dennis Norén
 

Totalsegrade gjorde Patrik Åkerman från Ljusdals MS
För LMS:arna gick det så här Victor Liljesson och Patrik Wiström fick bryta på SS1,de körde på en sten på ett dåligt parti som låg mitt ivägen och spräckte oljetråget. Adrian Ring och Per-Åke Ring segrade i ungdomsklassen och Joakim Längberg och Dennis Norén körde in på en fin 5:e plats totalt i tävlingen.

 

Foto: Henry Liljesson.
Joakim Längberg och Viktor Liljesson inne på service.
 

Foto: Henry Liljesson
Victor Liljesson och Patrik Viström på SS1.
 
 

Publicerat 2017-07-12.

Minnesgåva.

Rallysektionen har skänkt en minnesgåva till Jan Samuelsson bår. Jan begravs nu på fredag i Stjärnorps kyrka kl 11:00.
 
 
 

Publicerat 2017-07-08.

Slottssprinten 2017-07-08.

 

Katrineholm MK arrangerade in dag Slottsprinten med start och målplats vid Eriksberg slott.


Det blev fina placeringar för våra två deltagare i en av årets mest populära tävling med 200 startande.  Victor Liljesson och Patrik Wiström körde in på en fin 3:e plats i C-förarklassen 2WD och Joakim Längberg och Dennis Noren blev det en fin 6:e placering i A-förarklassen 4WD.
Totalsegrade gjorde
Tobias Johansson Ludvika MK.

 
 
 

Publicerat 2017-07-01.

Midnattssolsrallyt 2017-06-28-07-01.
 

Det blev Mats Jonsson som segrade i årets Midnattssolsrally. Som i kväll gick i mål i Vimmerby.
 

Det blev en fin andraplats för Urban Wahlberg och Benny Nordqvist med den fina Ford Anglian med bakåtvänd vindruta i klassen B2 1001 till 130 cc. För Öved Clasén och Britt-Marie Clasén blev det en 7:e plats i Regularity klassen.

 

 
 
 

.
 
 
 
Vill du läsa gamla nyheter                      LÄNK
     

Copyright © LMS 2017