Östgötarallyt  . 1975


Artikel från motoråret


 

 


Scandia föraren Dag Pettersson ställde i Östgötarallyt upp med en VW Golf med 70 hästkrafter under huven. Dag körde till sig segern i stora standardklassen och det var den första segern i ett SM rally som en VW haft på 10 år! Förutom standardsegern blev Dag totalfyra i hela rallyt så nog var det en ren sensation.
Foto ?

 
Bo

Bo Jansson från Norrköpings MK hade gjort vissa förändringar på sin SAAB i Östgötarallyt men trots det plockade han åt sig 8 värdefulla SM poäng i sin klass- standard B.

Foto Nils Olof Johansson.
 
I rallysport skrev Perry Lidström följand om årets Östgötarally.


Det var skiftande väglag under Östgötarallyt .Här är det enbart grus, men det var gott om förrädiska isfläckar inne i skogarna.
Foto: Gunnar Whiss.
 

Andra Raka SM-vinsten för Stig


Glada segrar i Östgötarallyt Stig Blomquist t.v. och andreföraren Hans Sylvan.
Foto Sven Fransson

Dag Pettersson gjorde vad ingen förare gjort på de tio senaste åren, nämligen vann en
SM-tävling med en VW. Här har Dag dessutom fått punktering på höger framhjul.
Bilden ovan poserar Dag glatt för fotografen Nils Olof Johansson.
 
   

Kjell Melin från Kil har inte tidigare åkt SM-tävlingar. I år har han däremot hunnit med två stycken och blivit fyra i "Värmland Runt och sexa i Östgöta Rallyt. Dessa resultat räcker till en fjärdeplats i SM-tabellen för Standard B. Här verkar värmlänningen  dock vara en aning illa ute.
Foto: Gunnar Whiss
.
 

Efter omstarten i Norrköping satte Anders Kulläng in en stöt på Stig Blomquist men utan resultat. Under den andra etappen plockade Kulläng in 29 sekunder på Stig Blomquist, men kvar var i alla fall 112 sekunder till Saab-åkarens förmån.
Foto: Gunnar Whiss.
 

Inte  ens tvenne avåkningar kunde hindra Bror Danielsson att ta hem en helt överlägsen seger i standard  B. Opelföraren var i mål hela 6,42 minuter före Saabs Anders Tunemar.
Foto: Gunnar Whiss.
 

Det gick fort för Ingvar Carlsson i Östgötarallyt. BMW-föraren noterade sig för fem sträcksegrar och ett tag var han även förbi Anders Kulläng.
Foto: Nils Mårdfelt.
 

Torsten Sahlin låg ett tag på andraplatsen i standard A med sin Volvo 142 GL. På slutet fick han dock se sig passerad av både Bengt Nilsson och Ruben Börjesson.
Foto: Sven Fransson.
 

Ruben Börjesson har kört mycket i vinter. Han började med en sjätteplats i "Värmland Runt" fortsatte med med en fjärdeplats i Skepptuna och avslutade säsongen med en tredjeplats i standard A i Östgötarallyt. I Högerstolen har polisman Börjesson sin  fästmö Marianne Sterner, Sveriges enda kvinnliga motorjournalist.
Foto: Gunnar Whiss
 
 
 
 

Copyright © LMS 2008