Dambiltävlingen 3 maj 1953.

I 1953 års Dambiltävling ställde 3 LMS:are upp. Cecilia Koskull med en VW, Elisabeth Johansson med en Morris och Margaretha Blom i en Volvo.

Söndagen den 3 maj kl. 08:02 gick starten för bil nummer 1, det är Cecilia Koskull som gör comeback med sin snabba Volkswagen  Sammanlagt är 51 bilar anmälda och det är första gången som det är tillåtet att ha en manlig kartläsare med sig. Banan är 25 mil lång och går runt Uppland med uppehåll i Uppsala. Greta Molander var inte anmäld hon kör Tulpanrallyt istället.

Till favoriterna hör damerna i klass 1 vilket kampen bör stå, 1) Cecilia Koskull Linköping MS VW,  2) Ulla Norrby Botkyrka PV444, 3) Gunnel Ericsson Nyköping Wolseley, 4) Margaretha von Essen Stockholm VW, 5) Märta Torell Stockholm VW,  6) Saga Björklund Stockholm.
Tävlingen gick med start och mål vid Borgen på Gärdet via Jakobsberg Stockholm-Näs, Övergran, Örsundsbro, Gottsunda, Uppsala (tidkontroll framför Rediviva Carolina där en ansenlig samling åskådare infunnit sig) Vaksala, Östuna, Kårsta, Vallentuna, Fredsta, Jakobsberg.
I Uppsala var samtliga i A klassen prickfria. men vid målgången var det endast fem prickfria som återstod och det var seniorerna Margaretha, Cecilia, Ulla och juniorerna Margareta och Ulla .
Den svåraste sträckan var den mellan Sörentorp och Jakobsberg som de 51 startande fick  köra på såväl bort som hemvägen. Helt idealiskt var det naturligtvis inte då tävlingsutslaget kom att falla på slutprovet som var ett accelerations och bromsprov.

Hur gick det då för de andra LMS:arna:
Elisabeth Johansson hade fått 8 prickar, kom på en 34 plats i totallistan och 31 plats i klassen, men provet hade det inte gått så bra för tiden blev hela 43,2 sekunder.
För Margaretha Blom lyckades få hela 10 prickar och det räckte till en 39 plats i totallistan och 34 plats i klassen men i provet gick det desto bättre där blev tiden 24,6 sekunder.